Haberler

GIGABYTE Yeni X99 Serisi Anakartları Tanıttı

Yeni Intel® Core™ i7 üst düzey işlemci versiyonu ve DDR4 Hafıza desteğine sahip son teknoloji bilgisayar yapısını piyasaya tanıttı.

29/08/2014


Taipei, Taiyvan, 29 Ağustos, 2014 - Dünyanın önde gelen anakart ve ekran kartı üreticilerinden  GIGABYTE TEKNOLOJİ Co. Ltd., bugün Intel X99 yongaseti alt yapısına sahip Intel'in yeni Core i7 ayrıcalıklı versiyonu ve en son DDR4 hafıza destekli yeni X99 anakartını piyasaya tanıttı. G1 oyun, SOC hız aşırtma ve GIGABYTE Ultra Dayanıklılığı gibi 3 ana kategori özelliğine sahip GIGABYTE X99 serisi anakartı kullanıcıları için 'Rüya Makine' olarak oluşturulmuştur.


GIGABYTE Anakart İşbirim Ünitesi Yardımcı Başkanı Henry Kao; "Intel tarafından verilen bu inanılmaz platform, GIGABYTE X99 anakartlarının kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamıştır." dedi. "Bunlara ek olarak, en son Intel Core i7 ayrıcalıklı versiyonuna sahip CPU'lar ve en son sürüm DDR4 hafıza ile GIGABYTE X99 anakartı, ayrıcalıklı bir dizi özelliği GIGABYTE anakart sevenlerinin hizmetine sunmaktadır."

GIGABYTE X99 Serisi Anakart Özellikleri

Üst Düzey masaüstü segmenti PC'lerin ihtiyacı olan tüm özelliklere sahip dizaynı ile GIGABYTE X99 anakartları, uzun ömürlü kalite, müthiş performans ve harika görünüm özelliklerinin yanı sıra sistem yapısı ile kullanıcılar için uç nokta  bir platformdur.  Tam güç,8 çekirdekli Intel Core i7 5960X işlemcisi ve tam dijital Güç dizaynlı IR destekli GIGABYTE X99 anakartı, kendi bilgisayarını inşa etmek isteyen kullanıcılar için tam bir omurga iskeleti oluşturmaktadır. G1 Oyun, SOC-Force veya Ultra Dayanıklı anakartlardan hangisini seçerseniz seçin, GIGABYTE oyun severler, hızaşırtmacılar ve profesyoneller için en son versiyon M.2 ve SATA Ekspres bağlantı özelliklerinin yanı sıra  Thunderbolt genişletme desteği gibi bir dizi desteğe sahiptir. Böylece, anakart hayranları kendi üst düzey PC'lerini inşa etmekten artık çekinmeyecekler. GIGABYTE X99 serisi anakartlar rüyaları gerçeğe dönüştürmenize yardımcı olmaktadır.



Özgün Tam Dijital Güç Dizaynı

GIGABYTE X99 anakartları, 4. jenerasyon dijital PWM Kontrolleri ve piyasanın lideri 3. jenerasyon PowIRstage kontrollerinin ikisine de sahip olan International Rectifier'den tam dijital CPU güç dizaynına sahiptir. Bu %100 dijital kontroller, kullanıcıların Intel Core i7 ayrıcalıklı işlemcilerinden maksimum performans elde etmeleri için, anakartın en çok güç ihtiyacı olan ve enerki hassası bileşenlerine kesintisiz güç akışı sağlamaktadır.




IR Dijital PWN ve IR PowIRstage® IC'ler


Bu yeni versiyon IR dijital güç kontrolleri ve PowIRstage IC'ler sahip oldukları Isense teknoloji sayesinde, akımın daha doğru şekilde gereken yerlere gitmesini sağlamaktadır. Bu sayede PowerIRstage IC'ler ile herbir ayrı PowIRstage arasında ısı dağılımı sağlayarak, aşırı ısınmayı engellemekte, uzun ömürlü performanslı bir kullanıma imkan sunmaktadır.



Cooper Bussmann'dan Server Seviyesi Tıkanması

GIGABYTE X99 serisi anakartları Cooper Bussmann Tıkanma özelliği sayesinde:
• Server seviyesi güvenirliliği
• Yüksek akım kapasitesi
• Yeni dizayn platformun ısınmasını azaltarak, güç kaybına engel olmakta ve CPU VRM bölgesine etkili bir güç akışı sağlamaktadır.



Uzun ömürlü Dayanıklı Siyah Katı Kapasitörler ve POSCAPS
GIGABYTE X99 serisi anakartlar, en iyi kalite katı kapasitörler ile entegre olabilme özelliği sayesinde, en zor şartlarda bile en iyi performansı sağlamaktadır. Bu özellik, sistemlerinin sınırlarını zorladıkları halde kesinlikle dayanıklı ve güvenilir sisteme sahip olmak isteyen kullanıcılar için önemli olmaktadır.




GIGABYTE X99-SOC Force, CPU güç dağıtımı için yüksek kalite POSCAPS özelliğine sahiptir. POSCAPs(Polymerized Organic Semiconductor Capasitor son zamanlarda çıkan kapasitörler sayesinde daha düzgün akım akışı sağlarken , güç kaybını da minimumda tutmaktadır. Bunlara ek olarak, işletim sisteminin frekansı fark etmeksizin, yüksek şiddette güç dağıtımı yapıldığı durumlarda bile, POSCAPs düşük özdirenç karakteristiği oluşturabilmektedir.


320 GB/s'e Kadar Bantgenişliği için Premium x16 yolu ile 3-Kanallı / 4-Kanalı Grafik Desteği

GIGABYTE X99 anakartları tekil PCI Ekspres dizayn özelliği sayesinde 3-yollu veya 4- yollu grafiksel ayarlamalar yapıldığında 40 hattı birden %100 kullanabilmektedir. Standar dizaynlar 4 ana PCIe hattında x8(64Gb/s) bantgenişliği ile sınırlıdır. GIGABYTE X99 anakartları, kullanıcılarına tüm bantgenişliğini açarak, en iyi grafiksel görüntüyü sunmaktadır.


İkili M.2 Teknolojisi ile Birleşik WIFI ve Bluetooth 4.0
Hızlı Veri Transferi ve Gelişmiş WIFI Ağ Bağlantısı

GIGABYTE X99 anakartları,kullanıcıların SSD cihazları için PCI - Ekspres bağlantısı sağlayabilen, birleşik M.2 teknolojisi yanı sıra 11AC WIFI + Bluetooth 4.0 ile birleştirilmiştir. 10 GB/s veri transferi hızına sahip M.2, kullanıcıların varsayılan mSATA ve SATA Revision 3(6Gb/s)depolama cihazlarından daha hızlı çalışmaktadır. GIGABYTE'ın yığın dizaynı PCB real estate kullanımını optimum tutarken, hiç boşluk bırakmadan efektif kullanılabilir bileşenleri eklemenize imkan sunmaktadır.

Turbo M.2 Teknolojisi
GIGABYTE X99 SOC anakartları, SSD cihazlarına kompakt bağlantı kurulmasını sağlayan Turbo M.2 soketi özelliğine sahiptir. X99 yongasetinin bu özel dizaynı ile, 4 PCIe(Gen.2) hattı M.2 soketine 20 Gb/s' e bantgenişliğine kadar dağıtım yapabilmektedir. Turbo M.2, mSATA ve hatta SATA Revision 3(6Gb/s)'den daha iyi veri depolama performansı gösterebilmektedir.




Yeni Jenerasyon SATA Ekspres Bağlayıcıları
GIGABYTE X99 serisi anakartlar, varsayılan SATA tekonolojilerinden çok daha iyi performans gösterebilen birleşik SATA Ekspres bağlayıcılarına sahiptirler. SATA Ekspres 10Gb/s hızına çıkarak, varsayılan SATA Revision 3 (6Gb/s)'ten daha hızlı olmasının yanısıra SSDS'lerin içerdiği NAND flash tekonolojileri sayesinde tıkanmamaktadır. SATA Ekspres , PCI - Ekpres ve SATA'nın özelliklerini birleştirerek sahip olduğu bant genişliği sayesinde, SATA Ekspres temelli sürücülerin PCI - Ekspres temelli sürücüler kadar hızlı performans göstermesini sağlamaktadır.




6x (30μ) Altın Kaplama
GIGABYTE X99 anakartları, CPU soketleri, 4 adet PCIe slotları ve 8 DIMM slotlarını 30 mikronluk kalın altın levha ile kaplamıştır. Buda kullanıcılarına, daha iyi, güvenli ve uzun ömürlü bağlantı imkanı sunarken, pimlerin paslanmasını engelleyerek kullanıcılarını mutlu etmektedir.


   

Anakartı Yerleştirme Noktalarında Daha Güvenlikli Vidalama
Anakartınızı, bilgisayar kasanıza monta ederken artık endişelenmeyin. GIGABYTE X99 anakartları, daha geniş bakır bağlantı noktalarına ve PCB bağlantı merkezlerinde kullanılabilir daha boş alanlara sahiptir. Bu sayede kullanıcılar, anakartlarını bilgisayalarına takarken bu boş alanları kullanmakta ve anakartlarına zarar vermeden montaj işlemini grçekleştirebilmektedir. Ayrıca, bu boşluklar düşük EMI bozulmaları ve sistem geçişlerinde arabirimler arasındaki ses kalabalığını minimize etmektedir.


2x Bakır PCB Dizayn (2 oz Bakır PCB)

GIGABYTE'ın özel 2X Bakır PCB tasarımı normal güç yüklerini daha fazla işlemek ve kritik CPU güç dağıtımı alanından ısıyı uzaklaştırmak için bileşenler arasında elverişli güç dağıtım yolları sağlar. Bu, anakartın hızaşırtma durumu sırasında gerekli olan artan güç yüklemesinin üstesinden gelebilmesi için önemlidir.



Creative® Sound Core3D™ Quad-Core Ses İşlemcisine Ek Creative SBX Pro Studio Ses Program Topluluğu
Dünya'nın ilk Quad-Core Creative Ses Core3D Ses İşlemcisne eklenmiş Gelişmiş Creative SBX PROSTUDIO Ses Programları, ses kalitesini daha gerçekçi yapabilmek için GIGABYTE X99 anakartına eklenmiştir. SBX Pro Studio programı sayesinde ses playback teknolojisi sayesinde kullanıcılar kusursuz bir ses deneyimi yaşıyor. Bu gerçekçi ve çok net ses deneyimi, SBX Pro Studio'nun sadece bir kaç özelliğinden bazılarıdır.


Realtek ALC 1150 115dB SNR HD Ses ile Geliştirilmiş Ön Panel Ses Kuvvetlendiricisi


ALC1150, yüksek-performanslı ve çoklu-kanallı Yüksek Çözünürlük Ses Kodu Çözücü'südür. 115dB SNR'ye kadar çıkabilen ses dinleme deneyimi sayesinde, kullanıcıların PC'lerinden en kaliteli sesi elde edebilmelerini sağlamaktadır.

ALC1150, sahip olduğu 10 DAC kanalı ile eş zamanlı olarak 7.1 - kanal ses playback'i desteklerken, buna ek olarak 2 kanallı ayrı hoparlör sayesinde ön paneldeki hoparlörlerden ses çıkışı sağlamaktadır. 2 stereo ADCs'ler birbirine entegre olup, Acoustic Echo Cancellation (AEC), Beam Forming (BF), ve Noise Suppression (NS) teknolojileri sayesinde mikrofon dizisini desteklemektedir.
ALC1150, Realtek dönüştürücü teknolojisini birleştirerek, ön ayrık Signal-to-Noise (SNR) playback (DAC) oran çıkış kalitesini
 115dB ve SNR kayıt (ADC) kalitesini 104dB olarak ayarlamaya çalışmaktadır.

 




Tamamen Yenilenmiş Soğutucu Dizaynı ile LED Dizaynı

GIGABYTE X99 anakartları,yeni ısı düşürücü dizaynı ile anakartın en kilit bölgelerindeki (PWM ve yongaseti(PCH)) ısıyı bile katı bir şekilde düşürmektedir. GIGABYTE X99 anakartları, bu sayede bilgisayarınızın en zorlanacağı performanslarda, kritik bölgelerdeki (PWM)ısıyı normal tutarak iyi bir performans elde etmenizi sağlayacaktır.






Anakartı Saran LED Işıklar

GIGABYTE X99 anakartları audio guard yolu ve arka panel LED aydınlatma özelliğine sahiptir. Bu ışıkların kontrolü artık sizin ellerinizde, çaldığınız müziğin ritmine göre yada oynadıpınız oyunun durumuna göre yanıp sönmeyelerini sağlayabilirsiniz.





Q-Flash Plus
GIGABYTE Q-Flash Plus, kullanıcıların işlemci veya hafıza desteğine ihtiyaç duymadan en son BIOS 'u yüklemelerine imkan sunmaktadır.

En son CPU sürümüne sahipsiniz, fakat en son BIOS sürümünü henüz yüklemediniz mi? Yeni Q-Flash Artı ile bu artık problem olmaktan çıktı. Kolayca en son BIOS'u yükleyerek, onu bir USB cihazına aktardıktan sonra,bu USB'yi gerekli yere bağladıktan sonra BIOS otomatik olarak işlemci veya bir hafızaya gerek duymaksızın kendini güncelleyecektir. ITE EC 8951E kontrollerinden faydalanılarak, GIGABYTE X99 anakartları BIOS'u sisteminiz ön yüklemeye hazır olmadan bile güncelleyebilir. EC kontrollerinin yanında yer alan LED'ler işlemin tamamlandığını size bildirecek ve sizlerde sisteminizi normal yollardan tekrar başlatabileceksiniz.


Killer Ağ İletişimi


Select GIGABYTE X99 serisi anakartlar sahip olduğu Atheros Qualcomm'un Killer E2200 özelliği sayesinde, daha yüksek performans ve uyarlanabilir gigabit Eternet kontrolleri ile daha iyi oyun ve çevrimiçi medya performansı sağlamaktadır. Killer E2200'ün içerdiği Gelişmiş Stream Detect teknoloji sayesinde, internet trafiğinizi önceliği olan uygulamalara göre düzenleyerek daha iyi performans elde edebilirsiniz.

Intel® GbE LAN ile CFOS Internet Hızlandırıcı Yazılımı

GIGABYTE X99 serisi anakartlar, cFos Hız ağ bağlantı trafiğinin yönetimini düzenleyen bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde, kalabalık LAN ortamında verinin akış süresini minimize ederken, sıralamayı da önceliklendirmektedir. cFos Hız, OS sürücüleri ile benzer çalışmaktadır. Uygulama seviyesinde ağ bağlantı trafiğini izlemekte ve buna göre ağ bağnatısını en iyi seviye de tutmayı başarmaktadır.


Thunderbolt™'a Hazır
GIGABYTE X99, sisteminizin ihtiyaç duyduğunuz anda daha da geliştirilebilir olmasına imkan sunmaktadır. Bunu bir pin başlığı ile Thunderbolt eklenilebilir kartı sayesinde gerçekleştirmektedir. Thunderbolt kontrolleri bant genişliğini 20 Gb/s'e kadar çıkartabilmeltedir ki bir önceki versiyonda bu sadece 10 Gb/s idi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar hızlı veri transferi yaparken, 12 adet cihaz'a kadar bağlantı kurabilir ve 3 adet dijital görüntü verebilirler.

* Thunderbolt ™kart ve kablolar dahil değildir.
** Thunderbolt ek kartının desteklediği listeyi görmek için lütfen GIGABYTE websitesini ziyaret ediniz.



Intel® Core™ i7 Ayrıcalıklı Versiyon İşlemcisi (Kod Adı: Haswell-E)

Yeni Intel Core i7, LGA 2011-v3 soketli ve Intel 'in ilk 8 çekirdekli işlemcisi olmasının yanı sıra DDR4 hafıza desteğine sahiptir. Bu yeni jenerasyon 22nm işlemcileri olağanüstü performansının yanı sıra enerjiyi de oldukşca efektif kullanmaları sayesinde piyasanın üst düzey ayrık grafik kartlı anakartıdır. GIGABYTE X99 anakartları, 320 Gb/s'lik bantgenişliği avantajını kullanması sayesinde oyuncular ve üst düzey grafik gerektiren videoların izlenmesinde oldukça başarılıdır.



Bunlara ek olarak, GIGABYTE X99 ile kullanıcılar ayrıcalıklı işlemcilerinden hariç, daha iyi performans çizebilirler. Bu kartlar hızaşırtma için kilitlerini kırmışlardır. GIGABYTE X99 serisi anakartlar yapılacak hızaşırtmalara göre geliştirilebilirler. Kullanıcılar bunu CPU modellerine ve PCIe bantgenişliğine göre seçebilirler.



4 Kanallı DDR4

Geleceğin DRAM'i DDR4 burada. 2133 MHz frekansa sahip, DDR4 DDR3'e göre daha az enerji ihtiyacı duymaktadır. DDR4 GIGABYTE X99 kullanıcıların daha hızlı program yüklemelerine ve sistem yorucu işlerini daha rahat yapabilmelerine imkan sunmaktadır. GIGABYTE X99 anakartları, 4 kanallı DDR hafıza desteği ile verinin daha hızlı akmasını sağlamaktadır.


GIGABYTE X99 Serisi Anakart Modelleri
GA-X99-Gaming G1 WIFI GA-X99-Gaming 7 WIFI GA-X99-Gaming 5 GA-X99-SOC Force
GA-X99-UD7 WIFI GA-X99-UD5 WIFI GA-X99-UD4 GA-X99-UD3

*Özellikler modellere göre değişkenlik gösterebilir. Daha fazla detay için lütfen anakart ürün sayfasını ziyaret ediniz.

GIGABYTE X99 serisi anakartlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için, lütfen bu sayfayı ziyaret ediniz.